Почти цялата територия на Черна гора остана без ток поради

...
 Почти цялата територия на Черна гора остана без ток поради
Коментари Харесай

Срив в електрическата система остави цяла Черна гора без ток

 

Почти цялата територия на Черна гора остана без ток заради спиране на мрежата, оповестиха от Черногорската електроразпределителна система (CEDIS), представени от новинарския портал Виести.

Все още не е открито от кое място е пристигнал електрическият заряд

По информация на сдружението токът е спрял заради спиране на мрежата на Черногорската електропреносна система (CGES).

Както оповестяват районните медии, по-голямата част от Далмация и забележителна част от Босна и Херцеговина, в това число Сараево, Зеница и Баня Лука, също са останали без електричество.

 Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас 2 мин. Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас  Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области 3 мин. Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области  Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни 2 мин. Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни  Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ 2 мин. Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ  „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд 5 мин. „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд  Новата организация към НДК се приключи: Какво следва? 2 мин. Новата организация към НДК се приключи: Какво следва?  Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас 2 мин. Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас  Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области 3 мин. Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области  Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни 2 мин. Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни  Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ 2 мин. Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ  „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд 5 мин. „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд  Новата организация към НДК се приключи: Какво следва? 2 мин. Новата организация към НДК се приключи: Какво следва?

" Слободна Далмация " написа, че Сплит, Шибеник, Омиш, Макарска, Дубровник, Задар и голям брой хърватски острови са останали без ток.

Албанският " Газета Шчиптаре " оповестява, че доста градове в страната са останали без електричество, в това число Тирана, Дуръс, Шкодра, Саранда.

Имало е най-малко три удара по главните защитни структури на един от реакторите

От електрическата компания  Електропривреда БиХ оповестиха, че повода за спирането на електрозахранването е спиране на далекопроводи в района и преместване на разстройства към системата на БиХ, заяви порталът Кликс.

Както заяви хърватската организация Хина, базирайки се на оператора на хърватската преносна система, всичко е почнало от Черна гора, по-късно спирането на електрозахранването е засегнало Босна и Херцеговина, а по-късно и Хърватия. Такова спиране не се е случвало до момента в тези три страни. Не е ясно каква е точната причина, само че се допуска, че поради високите температури потреблението е скочила и системата е колабирала, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Южната немска провинция има още една забележителност, която притегля туристи

" Все още не знаем повода, само че цялата енергийна система излезе от строя. Правим всичко, с цел да запазим оборудванията в Топлоелектрическа централа Тузла в сигурност “, сподели за Кликс Фуад Муминович, шеф на Топлоелектрическа централа Тузла. Към 12.35 ч. е настъпило цялостно спиране на електрозахранването в цяла Босна и Херцеговина.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР